הדמיית מתחם המלונות החדש המתוכנן בים המלח (משה ספדיה אדריכלים)
רשות מקרקעי ישראל ומשרד התיירות הכריזו על אחד המכרזים הגדולים והשאפתניים ביותר בשנים האחרונות – ארבעה מתחמי מלונאות ומסחר באזור עין בוקק וחמי זוהר. איך המהלך הזה ישפיע על הכלכלה המקומית, מי יוכל להרוויח ממנו, ומהן ההשלכות עבור בעלי עסקים, משקיעים ויזמים?
מערכת ישראל עסקים
מדינת ישראל מתכננת להפוך את ים המלח למוקד תיירות מוביל ברמה עולמית, עם שילוב חדשני של אירוח יוקרתי, חוויות בריאות וספא, וקמעונאות מתקדמת. המכרז כולל ארבעה מתחמים מרכזיים, אשר צפויים למשוך השקעות משמעותיות ולהציב את האזור בשורה הראשונה של יעדי התיירות בישראל. מעבר למלונאות, ישנה חשיבה ארוכת טווח על יצירת אזורי מסחר ושירותים, שיספקו חוויות חדשות למבקרים ולנופשים.
למה דווקא עכשיו? השוק התיירותי מתאושש בקצב מואץ, והביקוש לחוויות נופש איכותיות בישראל נמצא במגמת עלייה. ים המלח, עם ייחודיותו הטבעית ויתרונותיו הבריאותיים, מושך אליו מיליוני תיירים מדי שנה, אך חסר בו היצע רחב של מתחמי נופש מודרניים. השאיפה היא להפוך את האזור לא רק ליעד נופש, אלא למרכז כלכלי פעיל, שימשוך אליו השקעות נוספות ויחזק את התעסוקה המקומית.
אחד הדגשים המרכזיים בפרויקט הוא המעבר לבנייה ירוקה. המכרזים יציעו תמריצים ליזמים שיבחרו בטכנולוגיות חדשניות להפחתת צריכת האנרגיה ושימור הסביבה, מתוך מטרה לשלב קיימות ושימור הטבע הייחודי של האזור עם פיתוח עסקי מתקדם.
כיצד בעלי עסקים יכולים להרוויח מהמהלך? פתיחת מתחמים חדשים תייצר ביקוש רחב למגוון שירותים – מסעדות, חנויות בוטיק, שירותי תיירות, בידור ופעילויות אטרקטיביות. עסקים קטנים ובינוניים יכולים לנצל את ההזדמנות להשתלב בפיתוח האזורי, בין אם דרך שיתופי פעולה עם רשתות גדולות, ובין אם על ידי פיתוח שירותים חדשים שיתאימו לאופי המתחמים.
מהצד של המשקיעים, מדובר בהזדמנות נדירה להיכנס לשוק שמקבל דחיפה ממשלתית משמעותית, עם קרקע פוריה לצמיחה והתרחבות. ההשקעה בתיירות הפכה לאחת ההשקעות האסטרטגיות החשובות בעולם, וים המלח, עם התשתיות החדשות המתוכננות לו, יכול להפוך לפלטפורמה משתלמת במיוחד.
האם אתם רואים במכרז הזה הזדמנות עסקית? אילו תחומים לדעתכם יכולים להרוויח הכי הרבה מהפיתוח המתוכנן? שתפו את מחשבותיכם והצטרפו לדיון על עתידו הכלכלי של ים המלח!